Tiszaújvárosi Termálfürdő-Phoenix Kosárlabda Klub honlapja
Tiszaújvárosi Termálfürdő-Phoenix Kosárlabda Klub honlapja
****** Menü ******
 
VÁROSUNK /FOTÓK/

 
.... A látogatottságunk ....
Indulás: 2004-10-16
 
 

 
Támogatóink Honlapjai
 

 

 

Tisza Televízó

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
-- Nemzeti Sportváros -
 

 

 

 

 

 

 
-- Képek a Városunkról --
 
----- A városunkból ----
 


 
Hírek
Hírek : Eredményes első kör a rájátszásban ...

Eredményes első kör a rájátszásban ...

  2018.05.03. 13:26

 

 

Klubunk FaceBook oldaláról ...

Tiszaújvárosi Krónika, 2018. május 3., csütörtök


A Bajnokság fordulatos alapszakaszában a Tiszaújvárosi Phoenix a rangos negyedik helyen végzett, ám a végső sorrend a helyosztók lejátszása után alakul ki.
Az idei versenykiírásnak megfelelően egy felső ház és egy alsó ház (1-8. helyezett, 9-14. helyezett) alakult ki, ezeken belül dőlnek el a Zöld csoport pozíciói.


Az első fordulóban az alapszakasz negyedik helyezettje (Tiszaújvárosi Phoenix KK) az ötödik helyezettel szemben (Bajai Bácska FKE) küzdhetett meg a négy közé jutásért. Ehhez két győztes mérkőzésre volt szükség.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix Kosárlabda Klub - Bajai Bácska FKE 88-62 (18-13, 22-14, 25-20, 23-15)
2018. április 25. Tiszaújváros.
Játékvezetők: Lengyel Ádám, Gergely Csaba, Földi László.

Erősen kezdett a Baja, és nyitó negyed közepén hat ponttal is eltávolodott a házigazdáktól (7-13). A negyed utolsó perceiben azonban a robbanékony formában küzdő Pongrácz sikeres közeli és távoli dobásokkal fordított (15-13), amit Szabó Norbert három büntetővel toldott még meg (18-13).

A második negyedben tovább javult a Tiszaújváros játéka, és főleg Jackson és Piukovics pontjai révén immár tizenhárom pontosra nőtt a különbség (40-27).

A pihenő után sem esett vissza a hazaiak lendülete. Bár a Baja is ponterős negyedet produkált, a Phoenix a Gáspár-Szabó-Jackson trió vezérletével most is eredményesebb tudott lenni (65-47).

A záró játékrész első perceiben Pöstényi és Pongrácz találataival húsz ponton stabilizálódott a különbség, ami a negyed közepétől tovább növekedett. Az utolsó perceket a tiszaújvárosi oldalon Endrész játéka határozta meg, aki több sikeres találattal 88-62-es végeredményt állított be.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Gáspár B. (16), Jackson, D. (14), Endrész T. (8), Piukovics B. (8/3), Szilasi B. (-). Csere: Pongrácz G. (14/3), Szabó N. (13), Pöstényi Z. (9/3), Orosz D. (4), Kiss B. (2), Bakos D. (-), Kovács Z. (-).
Edző: Szendrey Zsombor.

 

Bajai Bácska FKE - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix Kosárlabda Klub 69-78 (19-20, 18-15, 16-26, 16-17)
2018. április 29. Baja.
Játékvezetők: Válé Flórián, Mintál Csaba, Fleischmann Krisztián.

Két rendkívül motivált csapat lendült küzdelembe az első negyedben, hogy aztán fej fej mellett haladva birkózzon egymással tíz percen keresztül. A játékrészt végül a Tiszaújváros hozta, de csak minimális előnnyel (19-20).

A második negyedet a vendégek kezdték jobban, de Jackson eredményessége ellenére is csak hárompontos különbséget tudtak kialakítani az etap közepére (21-24). Ekkor ritmust váltott a Baja, és egy sikeres fordítás után négypontos előnyre tett szert (33-29), amit a félidőre sikerült felére csökkentenie Szendrey edző legénységének (37-35).

A válságos percek után jól jött a pihenő, és sikerült rendezni a tiszaújvárosi sorokat. Főként a remek formára találó Kovácsnak köszönhetően a negyed közepére ledolgozták a vendégek a hátrányt (44-44), hogy a játékrész végére biztató, nyolcpontos vezetést alakítsanak ki (53-61).
A záró etap ugyancsak kemény küzdelmet hozott, de a Phoenix már nem engedte ki kezéből a vezetést. A Kovács-Jackson-Piukovics hármas továbbra is lendületben maradt, és végül begyűjthette a Tiszaújváros a továbbjutást jelentő, második győzelmet is (69-78).

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Jackson, D. (23), Piukovics B. (19/12), Szilasi B. (8/6), Gáspár (4), Kiss B. (4). Csere: Kovács Z. (19), Pöstényi (1), Bakos (-), Orosz (-), Brugós (-). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A Phoenix tehát a legjobb négy között van, ám a feljutáshoz legalább a második helyezést kellene megszereznie – márpedig a folytatásban a legkeményebb ellenfél, az idényben mindeddig veretlen BKG Prima SE elleni mérkőzések következnek.

A Tiszaújváros számára ezek az összecsapások talán még a döntőnél is fontosabbak lesznek, hiszen most dől el, melyik csoportban fog a csapat szeptembertől szerepelni.

Május 6-án és 18-án zajlik le az első két találkozó (azt még nem tudhatjuk, lesz-e harmadik).
Mindenképp a BKG tekinthető esélyesebbnek, de a Phoenix játéka is folyamatosan javult az idény során, ráadásul többször is bebizonyították a fiúk, hogy hatalmas szívvel tudnak küzdeni.
Veretlen BKG ide vagy oda, ezek nagyon kemény mérkőzések lesznek.

 

 
**** A Klubunkról ****
 

AZ ÚJ HONLAPUNK:

....................

Paddy and the Rats:
A Phoenix száll tovább (dalszöveggel)

A Tiszaújvárosi Phoenix KK "családja" 2017-benNB I/B-s csapatunk 2017/18.

 

KLUBUNK a FaceBook-on

KLUBUNK az EuroBasket-en

P H O E N I X 
V I D E Ó K

 

 

Az MKOSZ története

A kosárlabdázás krónikája

AZ EDZőK FIGYELMÉBE!

 

A magyar kosárlabdázás
megújításának stratégiai koncepciója


Nemzetközi Kosárlabda Játékszabályok 2017

A játék szabálykönyve

Videószabálykönyv

 

KOSÁRLABDA
SZABÁLY-TÖRTÉNELEM

A  J Á T É K V E Z E T Ő K

Siiiiilver videói

 
 
****** Idézetek ******
További idézetek...
 
.... Sport a médiákban ...
 
.... Kosaras Honlapok ....
 
... Versenytársainkról ...
 
.. Utánpótlás Honlapok ..
 
.... Szakmai Honlapok ....
 
.......... Sportitalok ..........
 
... A Szerkesztőségünk ...
 

 
**** Bejelentkezés ***
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!